Kidspark.com.ua

Школа Батьківської Майстерності

Трояндочки з листкового тіста з яблуками

Трояндочки з листкового тіста з яблуками для дітей (від 3 років)

Улюблений подарунок для жінок – квіти. Улюблена страва діточок – домашня випічка. Мами, давайте порадуємо і себе, і дітей і приготуємо дивовижні, легкі і смачні трояндочки з листкового тіста з яблуками!

Користь яблучних трояндочок з листкового тіста для дитини

В основі приготування листкового тіста лежить маргарин або вершкове масло і борошно. Кожен з цих компонентів містить в собі вітаміни, мінерали, макро- і мікроелементи, які вкупі допомагають організму дитини:

  • налагодити обмінні процеси;
  • організувати коректну роботу центральної нервової системи;
  • профілактувати остеодистрофією і рахіт.

Яблука, які використовуються в приготуванні трояндочок, в першу чергу є джерелом аскорбінової кислоти. На жаль, в процесі приготування ця кислота руйнується, проте в яблуках містяться інші, більш стійкі до термообробки вітаміни і корисніше речовини, що відповідають за:

  • високий рівень імунного захисту організму;
  • формування здорового скелета і м'язової мускулатури;
  • стимуляцію органів кровотворення;
  • належний рівень гемоглобіну в крові.

Рекомендації з приготування і введення в раціон

  • Листкове тісто завжди можна купити. Продається воно в замороженому вигляді. Вибираючи таке тісто в магазині, завжди звертайте увагу на цілісність упаковки і дату кінцевого споживання. Звичайно, для малюка буде краще, якщо тісто ви приготуєте самі.
  • Борошно для тіста краще брати пшеничне, вищого гатунку. Так трояндочки вийдуть смачнішими, і вам легше буде працювати з тестом. Вибираючи маргарин або масло, не забувайте оглянути упаковку і перевірити терміни придатності.
  • Яблука для троянд потрібно вибирати уважно. Вони повинні бути щільними і соковитими, тоді і пелюстки троянд вийдуть красивими. Вибирайте плоди з яскравою червоною шкіркою – так блюдо виходить яскравіше. Але підійдуть і жовті яблука.
  • Приваривши яблука, не забудьте відкинути їх на друшляк, а потім ще і промокнути бавовняним рушником – так ви позбавите пелюстки від зайвої вологи, і ваші троянди не розповзуться. З цієї ж причини сформовані троянди краще поставити в уже нагріту духовку.
  • Запроваджувати таку випічку в раціон трирічної дитини можна спокійно – він напевно вже знаком і з листковим тістом, і з запеченими яблучками. Але все одно не завадить простежити за малюком після його першої трояндочки. І захоплюватися випічкою не варто – все-таки це калорійний продукт.

Рецепт трояндочок з листкового тіста з яблуками

Ми будемо готувати тісто самі – так надійніше.

необхідні інгредієнти

  • маргарин – 100 г;
  • борошно – 160 г;
  • вода – 70 мл;
  • велике червоне яблуко (або два середніх);
  • оцет – 3 мл;
  • сіль – на кінчику ножа.
  • цукор – 75 г;
  • вода – 200 мл.

готуємо тісто

  1. Злегка підталий маргарин переминається виделкою з просіяного борошном, потім додаємо оцет, сіль і ретельно вимішуємо.
  2. Вимісити, поділяємо тісто на кульки розміром з картоплю, викладаємо на тацю і відправляємо в холодильник на 3-4 години.

Коли тісто простоїть в холодильнику 3 години, починаємо готувати пелюстки троянд.

робимо пелюстки

  1. Розрізаємо яблуко навпіл і вичищаємо серединку з насінням.
  2. Нарізаємо половинки яблука тонкими (не більш як 2 мм) скибочками.
  3. Опускаємо нарізані яблука в киплячу воду з цукром і проварюємо на середньому вогні протягом 2-3 хв. Скибочки повинні стати еластичними, але ні в якому разі не розповзтися.
  4. Відкидаємо яблука на друшляк і повертаємося до тесту.

робимо троянди

  1. Виймаємо тісто з холодильника, мне все кульки в одну грудку і вимішуємо.
  2. Розкачуємо тісто тонким шаром (1-2 мм), нарізаємо на смужки шириною 2-2,5 см, на всю довжину розкачане тісто.
  3. Викладаємо на смужки тесту яблука так, щоб край зі шкіркою на 0,5 см виступав за край тесту.
  4. Закручуємо наші смужки рулончики, заліплюючи край, щоб троянди не розвалилися, акуратно розправляємо пелюстки.
  5. Готові троянди викладаємо на деко, застелене пекарської папером, і відправляємо в духовку при 180 ° С на 15-20 хв.

Остигнули трояндочки можна присипати цукровою пудрою. Смачного!

Як приготувати трояндочки з листкового тіста з яблуками для дитини – відео

На цьому відеоматеріалі просто і наочно показано, як приготувати троянди з листкового тіста і яблук. Для приготування використовується готове листкове тісто і великі червоні яблука. У рецепті використовують лимонний сік, щоб яблука придбали легку кислинку і корицю. Але якщо кислинка або кориця малюкові не до смаку – цього можна не робити.

Трояндочки з листкового тіста з яблуками – дуже смачна і корисна випічка, яка радує око. Оригінальне оформлення приверне як дитяче, так і доросле увагу. Ідеальна випічка для простого або святкового чаювання!

Приготуйте для дитини яблучний штрудель або ватрушку з сиром, домашній мармелад або оладки з яблуками. Десерти для дитячого меню повинні бути не тільки смачними але і корисними.

admin

Повернутись вверх