Kidspark.com.ua

Школа Батьківської Майстерності

Тефтелі для дитини від 1 року покрокові рецепти

Рецепт тефтелей для дітей від 1 року: курячі та рибні

Дорогі читачі, сьогодні ми поговоримо про те, що собою представляють тефтелі для дітей, рецепт цієї страви. Ви познайомитеся з перевагами даної їжі, з особливостями приготування, способами підготовки продуктів.

переваги страви

  1. При варінні або готуванні на пару зберігаються цінні властивості інгредієнтів, що входять до складу страви.
  2. Вважається більш ніжним і м'яким блюдом, ніж фрикадельки. Такий ефект досягається наявністю овочів або рису в складі тефтелей.
  3. Їх переваги перед котлетами – відсутність смаження.
  4. Тефтелі, з'явившись в меню малюка, дозволяють пройти адаптаційний період переходу від напіврідкої їжі до більш твердої.
  5. Можна готувати кожен раз з нового фаршу або з новим наповнювачем – таким чином урізноманітнити дитячий раціон.

Коли моєму синові тільки виповнився рік, я готувала йому курячі тефтелі, який дитина наминав за обидві щоки. Коли він став постарше – почала робити з телятини. На сьогоднішній день я готую дане блюдо з різних типів фаршу і завжди з підливою.

підготовка інгредієнтів

  1. Риба і м'ясо. Тефтелі для дитини 1 рік не повинні виготовлятися з фаршу, який був крупно перемолоти. М'ясо з грубою структурою необхідно перемелювати двічі, наприклад, індичку або телятину, а ось курятині і рибі – досить і одного разу.
  2. Мал. Необхідно вибирати крупу з круглими зернами. Довгий рис після відварювання залишається досить жорстким. Ви повинні враховувати, що дитині буде складно справлятися з подібною їжею, краще брати круглий рис, і готувати його трохи довше, ніж зазвичай, щоб він став більш м'яким.
  3. Овочі. Рекомендується додавати моркву, цвітну капусту. Вони надають ніжний смак, роблять блюдо корисним. Тільки не забувайте для приготування брати ті інгредієнти, до яких малюк був раніше адаптований. Овочі дрібно кришать або натирають на середній тертці, не рекомендується подрібнювати за допомогою блендера.
  4. Яйце. Для приготування страви даний продукт використовують, для того, щоб «склеїти» інгредієнти. Тут потрібно бути обережним, якщо у малюка є алергія на білок. В такому випадку можна додавати тільки жовток, або замінити на менш аллергенное перепелине яйце, або використовувати натертий картопля в невеликій кількості.
  5. Сіль. У тефтелі трохи додають, а ось спеції повністю протипоказані для дитячого харчування.

особливості приготування

  1. При готуванні блюда змішують інгредієнти, з яких формують кульки невеликих розмірів, приблизно з волоський горіх.
  2. Для того, щоб фарш не лип до рук, їх змащують маслом.
  3. Порція страви з м'яса повинна складати 100 г для дітей у віці від року до двох.
  4. Якщо для приготування ви використовуєте пароварку, то в даному випадку тефтелі готуються без підливи. Дане блюдо також може готуватися в мікрохвильовці.
  5. При запіканні в духовці важливо стежити, щоб вироби не стали жорсткими і не пересохли, тому краще використовувати соус.
  6. В мультиварці можна готувати, використовуючи як соус, так і без нього.

Тефтелі з курятини

Курячі тефтелі для дітей готуються з:

  • яйця;
  • моркви – однієї;
  • одного лука;
  • води;
  • філе курячого – половинки;
  • солі.
  1. Філе подрібнюється на маленькі шматочки, потім перемелюється в м'ясорубці до стану фаршу.
  2. Лук, моркву очищають, натирають на тертці або подрібнюють в блендері.
  3. Набирають в каструлю приблизно півтора літра води, куди висипають овочі для майбутньої підливи.
  4. Фарш подсаливаем, додаємо яйце, формуємо тефтелі, які потім додаємо в воду до овочів.
  5. Процес приготування займають близько 40 хвилин.

з індички

  • яйце;
  • 500г індичатини;
  • рис – 200 грам;
  • цибулина;
  • сіль;
  • півсклянки молока.
  1. Індичину перемелюють через м'ясорубку разом з цибулею.
  2. Змішують з рисом, сирим яйцем і сіллю.
  3. Якщо у вас вийшов досить густий фарш, то його можна розвести молоком.
  4. Формуються кульки, які відправляються в мультиварку.Готуються протягом години.

Вироби з риби

Рибні тефтелі для дітей готують з:

  • невеликої цибулини;
  • семи ложок відвареного рису;
  • яйця (сирого);
  • 300г філе риби, наприклад, тріски;
  • свіжого кропу;
  • двох столових ложок борошна;
  • солі.
  1. З цибулі і риби роблять фарш.
  2. Додають залишилися компоненти.
  3. Формують тефтелі. Блюдо готується на пару близько 25 хвилин.

використовуємо кролятини

  • кроляче філе – 300 грам;
  • хліб – 70 г;
  • 100 г рису;
  • цибулина;
  • одне яйце.
  1. Хліб і м'ясо перекручують на м'ясорубці.
  2. Лук очищають, дрібно кришать або подрібнюють на м'ясорубці.
  3. Рис відварюють до напівготовності.
  4. У фарш додають всі інгредієнти, трохи підсолюють.
  5. Готувати можна в духовій шафі при температурі 180 градусів протягом 35 хвилин.

Для приготування треба взяти:

  • курячий фарш – грам 300;
  • Рис відварний;
  • одне яйце;
  • невелика цибулина;
  • борошно – дві столові ложки;
  • сіль за смаком;
  • свіжа зелень.

  1. Рис відварюють заздалегідь.
  2. Для зовсім маленьких цибулю можна не використовувати або подрібнювати в блендері. Для дітей старше двох років – цибулю можна дрібно покришити.
  3. Змішуємо всі інгредієнти, при необхідності додаємо борошно.
  4. Готуємо парову баню і готуємо на ній, попередньо оформивши тефтелі у вигляді кульок невеликого розміру. На приготування буде йти приблизно півгодини.

Якщо ви готуєте не на два, то можна використовувати підливу в процесі приготування. Для її створення вам знадобиться:

  • столова ложка борошна;
  • чайна ложка томатної пасти;
  • півтори склянки окропу;
  • столова ложка сметани (нежирної);
  • сіль за смаком.
  1. У каструлю вливають окріп.
  2. Додають решту складових, ретельно розмішують.
  3. В підливу рекомендується опускати трохи обсмажені тефтелі або сирі.

Тепер ви можете балувати свого карапуза виробами з м'яса. Тефтелі – досить легкі в приготуванні, і зможуть порадувати будь-якого малюка своїм смаком і видом. Експериментуйте, готуйте кожен раз з новим видом фаршу. Це необхідно щоб зрозуміти, який вид м'яса найбільше до смаку вашій дитині.

admin

Повернутись вверх