Kidspark.com.ua

Школа Батьківської Майстерності

Щи для дитини чи можна давати і як приготувати

Як приготувати борщ з капусти для дитини

Привіт, дорогі читачі. У даній статті ми поговоримо про те, як приготувати борщ для дітей. Ви дізнаєтеся, який вік є оптимальним для введення цієї страви в раціон дитини. Ознайомитеся з простими рецептами такого супчика.

З якого віку вводити в раціон

Багатьох батьків цікавить питання, чи можна дитині щі? Можна, але з урахуванням віку та особливостей здоров'я.

Кожна мама дбає про те, щоб приготувати дитині найкориснішу і смачну їжу. Для неї вкрай важливо подбати про те, щоб малюку було в радість їжа і, щоб його організм отримав корисні речовини в достатньому обсязі. Однак, певні страви можуть нашкодити дитині в залежності від того, скільки йому років. Зокрема, щі можуть містити два спірних інгредієнта, а саме: капусту, часто додають кислу, і бульйон.

  1. Якщо розглядати кислу капусту, то в її склад входить багато солі, вживання якої може привести до неправильних харчових звичок і порушення обмінних процесів в організмі. Також необхідно пам'ятати про те, що квашена капуста є важкою для травної системи людини, особливо для ніжного шлунку дитини. Вона може призводити до розладу, скупченню газів в кишечнику у малюка, що не досягли дворічного віку. Саме тому є щі з такою капустою не рекомендується раніше, ніж дитині виповниться два рочки, і тільки в тому випадку, якщо він не відчуває жодних проблем з травленням.

  1. Що стосується бульйону, що є важким продуктом для людського організму, то щі на ньому можна давати дитині старше однорічного віку. Причому потрібно вживати тільки ті щі, які були приготовлені на другому або навіть третьому бульйоні. Якщо ж дитині з якихось причин протипоказані м'ясні страви або вони важко засвоюються, то можна приготувати пісний борщ.

Важливо перед приготуванням простежити за тим, щоб використовувалися тільки якісні продукти, щоб овочі не містили ніяких вм'ятин, слідів цвілі, були свіжими. Приготовану страву також рекомендується давати дитині свіжим, відразу після того, як воно було зварено.

Далі ви ознайомитеся з трьома рецептами щей ​​для дітей.

Зі свіжою капустою і брокколі

Для приготування нам знадобиться:

  • сто п'ятдесят грам білокачанної капусти;
  • одна гілочка брокколі;
  • одна морква;
  • один картопля;
  • літр бульйону;
  • дрібка солі.
  1. Беремо брокколі, нарізаємо його на шматочки.
  2. Ретельно моєму морква, очищаємо її від шкірки, трьом на тертку або шаткуємо маленькими шматочками.
  3. Беремо картоплю, ретельно його відмиванням, очищаємо від шкірки, і також нарізаємо маленькими кубиками.
  4. Капусту нашінковиваем ножем.
  5. Каструлю з бульйоном (може використовуватися, як овочевий, так і курячий (якщо берете м'ясної, то потрібен другий або третій)) ставимо на вогонь. Коли бульйон закипить, додаємо невелику кількість солі, якщо його до цього не солили.
  6. Всипаємо всі овочі.
  7. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо варитися хвилин десять – п'ятнадцять.
  8. Помішуємо. Перевіряємо м'якість овочів. Вона буде вказувати на готовність страви.
  9. Насипаємо в тарілку готовий суп. Після охолодження даємо дитині. Якщо малюк занадто малий, можна подрібнити суп за допомогою толкушкой, зробивши суп-пюре.

Такі щі однозначно сподобаються всім членам сім'ї, так що сміливо можна варити цілу каструлю.

  • картопля – 2 шт .;
  • капуста білокачанна – 200 грам;
  • цибуля – 1 шт .;
  • морква – 1 шт .;
  • куряче філе – 300 грам;
  • бульйон;
  • сіль за смаком.
  1. М'ясо гарненько промиваємо. Ставимо на вогонь, відварюємо. Не забуваємо міняти бульйон. Зливаємо після першого закипання утворився бульйон, заливаємо м'ясо нової водою. Для дуже маленької дитини дану процедуру можна повторити ще раз, щоб використовувати третій бульйон.
  2. Цибулину очищаємо від лушпиння, дрібно подрібнюємо.
  3. Моркву миємо, очищаємо від шкірки і натираємо на тертку.
  4. Беремо качан капусти, розрізаємо його на половину і шаткуємо потрібний обсяг.
  5. Відварене м'ясо подрібнюємо на шматочки.
  6. Каструлю з бульйоном ставимо на вогонь. Після закипання всипаємо всі овочі, крім капусти. Варимо до напівготовності.
  7. Додаємо капусту. Все добре перемішуємо.
  8. Додаємо м'ясо. Варимо до тих пір, поки овочі не стануть м'якими.
  9. Насипаємо щі в тарілку. Можна додати сметану і трохи зелені, якщо дитина вже вживає дані продукти.

З квашеною капустою

  • квашена капуста – близько 150 грам;
  • два картоплі;
  • одна морква;
  • один помідор невеликого розміру;
  • дрібка солі;
  • зелень за смаком.
  1. Гарненько промиваємо картопля, очищаємо його від шкірки. Нарізаємо кубиками.
  2. Моєму морква, чистимо її. Натираємо на тертці.
  3. Беремо помідор. Моєму овоч, знімаємо шкурочку, дрібно кришимо.
  4. Беремо квашену капусту. Розміщуємо її в друшляк, ретельно промиваємо для того, щоб мінімізувати вміст солі і кислоти.
  5. Ставимо на вогонь каструлю з водою (літр – півтора).
  6. Коли вода закипить, злегка підсолюємо, пересипаємо всі овочі, крім капусти. Варимо близько п'ятнадцяти хвилин.
  7. Важливо, щоб картопля був зварений в момент додавання квашеної капусти в каструлю. В іншому випадку, він вбере в себе кислоту з капусти і придбає поганий присмак. Після того, як капуста буде додана, варити потрібно не більше п'яти хвилин.
  8. Коли щі будуть зварені, залишаємо їх настоюватися хвилини дві. Блюдо готове.

Тепер ви знаєте, як приготувати борщ з капусти для дітей. Як бачите, можна експериментувати з інгредієнтами, комбінуючи не тільки овочі, але і додаючи відварне м'ясо. Будьте впевнені, що будь-який гурман гідно оцінить такий супчик.

admin

Повернутись вверх