Kidspark.com.ua

Школа Батьківської Майстерності

Шашлик з курки

Шашлик з курки для дітей (від 3 років)

Приходить час травневих свят або літня пора – всім полювання на природу. Традиційна їжа в лісі або біля річки – смажений на вугіллі шашлик. Не кожен дорослий організм здатний переварити цю смакоту, що вже говорити про дітей. Але ж їм так хочеться ароматного, з димком, м'яса! Давайте з'ясуємо, як приготувати курячий шашлик для дитини, щоб отримати від нього користь, а не шкоду.

Користь і шкода шашлику для дитини

Безумовно, м'ясо дитині їсти потрібно. Тим більше куряче – воно багате білками, які легко засвоюються, і вітамінами, від яких залежить робота:

  • серцево-судинної системи;
  • нервової системи;
  • зору;
  • печінки і кровотворної системи.

Від курки одна користь, якщо правильно її готувати. Але поняття «шашлик» для трирічної дитини небезпечно. А справа ось у чому:

  1. Це природа. А сире м'ясо – сприятливе середовище для розвитку патологічної мікрофлори. Ніхто не дасть вам 100% гарантії, що від моменту нанизування на шампур до моменту «в роті у дитини» на м'ясі чи не з'явиться кишкової палички або стафілокока.
  2. Це шашлик. Звичайно, все залежить від людини, який буде його смажити, але не всі вміють пропікати м'ясо на вугіллі так, щоб і зовні не підгоріло, і всередині гарненько пропеклося. А оскільки кури схильні до такого захворювання, як сальмонельоз, їх м'ясо, перед тим, як потрапити до дитини на тарілку, має пройти хорошу термічну обробку, і бути повністю готовим.
  3. Це маринад. Не кожен маринад підходить для дитячого меню, А дорослі дуже люблять маринувати м'ясо в оцті і з величезною кількістю спецій. Нам-то нічого, а для дитини це серйозний удар по травній системі.

Але дітки адже так хочуть шашлику, а батьки – порадувати своїх малюків!

Рекомендації з приготування і введення в раціон

  • У питаннях шашлику важливо правильно вибрати м'ясо. Найзручніше готувати шашлик з курячої грудки. Беріть охолоджену – так легше перевірити її якість. Хороша курятина світлого, рожево-цегельного відтінку, без специфічних запахів. Якщо натиснути на філе, воно відразу розправляється назад.
  • Курячий шашлик для дітей найкраще приготувати вдома в духовці – так мами будуть впевнені в безпеці і готовності м'яса, а малюки раді шашлику. Просто злегка розігрієте дитячий шашличок на багатті для антуражу.
  • Маринувати такий шашлик в оцті і великій кількості спецій не варто – краще використовувати кефір, гірчицю, мінеральну воду або лимонний сік. Не рекомендується довго тримати м'ясо в маринаді – не більше трьох годин у холодильнику, і не більше двох – при кімнатній температурі.

Рецепт шашлику з курки

Ми будемо готувати шашлик з курки на шпажках в духовці.

необхідні інгредієнти

  • куряче філе – 500 г;
  • вода мінеральна газована – 1 л;
  • сік половинки лимона;

послідовність приготування

  1. Нарізаємо курку на зручні для нанизування шматочки, перекладаємо в глибоку посудину.
  2. Посипаємо курку сіллю, трошки – перцем, поливаємо соком лимона. Все це добре перемішуємо. Заливаємо курку мінералкою, накриваємо кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на 1 годину.
  3. Застеляємо деко фольгою. Нанизуємо наше м'ясо на шпажки, викладаємо на деко і відправляємо в духовку, розігріту до 250 ° С, на 20-25 хвилин.

Дитячий шашличок з курячого філе готовий! Можна їсти хоч удома, хоч на природі!

Як приготувати шашлик з курки для дитини – відео

У цьому відеосюжеті наочно показано, як замаринувати курку для шашлику, і як його приготувати на вугіллі. У відеоматеріалі наводиться чотири варіанти маринаду для курячого шашлику. Однак врахуйте, що варіант маринаду з соєвим соусом підходить тільки діткам старше п'яти років. Всі інші варіанти дозволені і для трирічних малюків.

Шашлик з курки – дуже смачна страва для вилазок на природу.Приготувавши його будинку в духовці і трохи розігрів на багатті, ви убезпечите вашого малюка і однозначно порадуєте такий «дорослої» їжею. Дітки дуже люблять їсти шашлик зі шпажки – свого справжнього шампура!

Приготуйте для дитини курячий рулет або рубані котлети з курячої грудки, курячий шніцель або плов з куркою. У раціоні малюка обов'язково повинні бути присутніми страви з курячого м'яса. Крім того, діти найчастіше, люблять курятину більше, ніж інші види м'яса.

admin

Повернутись вверх