Kidspark.com.ua

Школа Батьківської Майстерності

Простий рецепт тонких і смачних млинців як приготувати і спекти тісто

Покроковий рецепт приготування тонких млинців

Багато господині задаються питанням: як зробити тісто для тонких млинців? Адже ці ласощі можна подавати не тільки як самостійне блюдо, але і загорнути в них різні начинки. Традиційні російські млинці з давніх пір пекли з тіста з додаванням дріжджів і вони були досить товстими. Тонкі ж млинці прийшли до нас з Європи. Є безліч способів приготування тіста для тоненьких млинчиків. Ми поділимося з вами найпростішим рецептом тонких млинців.

Ніяких особливих секретів у приготуванні цієї страви немає. Головне правило: чим рідині ви зробите тісто на млинці, тим більше тоненькими вони у вас вийдуть.

Час приготування: 40 хвилин.

складність: легко.

калорійність: 180 ккал (на 100 г).

необхідні інгредієнти

Інгредієнти для рецепта тонких млинців:

  • молоко – 400 мл;
  • кефір – 200 мл;
  • яйця – 3 шт .;
  • пшеничне борошно – 180 г;
  • рослинне масло – 60 мл;
  • цукор – 1 ст. л .;
  • сіль – 0,5 ч. л .;
  • сода – 1 ч. л. без гірки:
  • окріп – 70 мл.

Покроковий рецепт приготування тіста на тонкі млинці

Підготуємо всі необхідні продукти. Яйця заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб вони прогрілися кімнатної температури. Молочні продукти необхідно підігріти до температури 40 ° С. Для цього рецепта пшеничне борошно бажано просівати, щоб тісто збагатилося киснем і тонкі млинці вийшли ніжними на смак.

У мисці перемішуємо яйця, цукровий пісок і рафінована соняшникова олія. Сюди ж насипаємо солі.

До яєчної суміші наливаємо тепле молочко і кефір. Ще раз перемішуємо інгредієнти.

На наступному етапі вводимо борошно. Її слід додавати поступово, після кожного разу необхідно ретельно перемішувати, домагаючись зникнення борошняних грудок. Після додавання всієї муки наше тісто стає схожим на сметану.

Далі робимо содовий розчин. Для цього кладемо соду в стакан і наливаємо туди окріп. Вода буде сильно вирувати, але після розчинення соди вона заспокоїться.

Наливаємо цей розчин в тісто і перемішуємо борошняну основу.

Залишилося найцікавіше: спекти тонкі млинці. Для цього розігріваємо сковорідку. При першому випіканні змащуємо її олією, наливаємо рідке тісто.

Коли почне зарумяніваться край млинчика, слід акуратно його підчепити лопаткою і перевернути на іншу сторону. Друга сторона млинчика випікається швидше.

Як бачите, все просто. Приготуйте тонкі і смачні млинці за цим рецептом, вам обов'язково сподобається.

Автор: Альбіна Закірова,
спеціально для mama66

admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Повернутись вверх