Kidspark.com.ua

Школа Батьківської Майстерності

Прості рецепти для дітей 12 років страви, які дитина може приготувати сам без батьків

Прості рецепти страв, який дитина у віці 10-12 років може приготувати сам без допомоги батьків

Приготування їжі дорослі часто розглядають як рутинний процес, який може бути пов'язаний з відсутністю корисних навичок, набутих в дитинстві. Малюки сприймають готування як гру і якесь прояв дорослішання. Якщо пояснити їм правила обробки продуктів і безпечної роботи з кухонними приладами, можна отримати хорошого помічника на кухні.

Кулінарія сприяє розвитку дрібної моторики, формує у дітей такі якості, як зосередженість і здатність повністю залучатися до цікаву справу. Цей процес має стимулюючу дію на невпевнених у собі дітей, дозволяючи їм швидше побачити результати своїх старань.

До приготування рецептів простих страв необхідно залучати своїх дітей!

Цікаві легкі закуски

марна закуска

Простий рецепт корисного частування, який сподобається і дорослому, і дитині – "марна закуска". Для приготування знадобиться:

  • 1 невеликий багет;
  • 2 плавлених сирка без добавок;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 2-3 ст.л. сметани або майонезу;
  • 2 свіжі огірки;
  • петрушка;
  • рослинна олія.

  1. Наріжте багет скибочками близько 2 см в товщину. Розігрійте сковороду, налийте на неї трохи соняшникової олії і обсмажте хліб з двох сторін до золотистої скоринки (дитина 10-12 років може робити це самостійно, але під контролем дорослих).
  2. Плавлений сир слід розім'яти виделкою і перемішати з видавленими через землянку зубчиками часнику. Додати майонез або сметану.
  3. Отриману суміш варто намазати на скибочки багета. Зверху покласти листочки петрушки і тонко нарізані кружечки огірка.

Хот-доги в листковому тісті

Діти 9-11 років можуть самі приготувати мініатюрні хот-доги:

  1. сосиски (5 шт.) слід нарізати на невеликі шматочки близько 3 см в довжину і обсмажити на олії до появи золотистої скоринки;
  2. готове листкове тісто (1/2 упаковки – приблизно 250 г) слід нарізати на невеликі трикутники і загорнути в кожен з них по шматочку обсмаженої сосиски;
  3. викласти хот-доги на деко, застелене пергаментом, і запікати при температурі 180 ° C 15-20 хвилин, готову страву можна подавати з улюбленим соусом.

Прості і смачні салати

10-12-річна дитина з легкістю може приготувати овочевий салат за наступним рецептом:

  1. Нарізати 1 солодкий перець, 2-3 томата, великий огірок і червону цибулю.
  2. Змішати інгредієнти з подрібненою зеленню, посолити і заправити рослинним маслом, можна поекспериментувати, використовуючи в якості заправки бальзамічний оцет з оливковою олією, лимонний сік або гірчицю з медом.

Етапи приготування фруктового салату:

  1. очистити і нарізати кубиками 1 ківі, по 2 банани і яблука, перемішати;
  2. отриману фруктову суміш заправити легким йогуртом без добавок;
  3. готову страву можна прикрасити розрізаними навпіл або цілими виноградинами.

Перші і другі страви

Дітям 12-14 років краще починати свою кулінарну діяльність з приготування їжі з невеликою кількістю інгредієнтів.

Квасолевий суп

Найпростішим варіантом першого страви є квасолевий суп:

  1. змішати в жаростійкої посуді 400 г консервованих бобових і 400 г томатів у м'якоті;
  2. підігріти цей склад на плиті або в мікрохвильовій печі;
  3. прикрасити тертим твердим сиром і ароматною зеленню.

Піца на листковому тісті

В якості другої страви дітям легко дається приготування піци. Краще використовувати вже готове листкове тісто:

  • розморозити і розкачати качалкою тісто;
  • отриманий корж промазати кетчупом;
  • покласти часточки ковбаси або курячої грудки, цукіні, томати, зверху – тертий сир;
  • помістити в духовку до появи золотистої скоринки сирної.

Готову піцу прикрашають зеленню. Кількісний та якісний склад інгредієнтів може варіюватися в залежності від смакових уподобань маленького кухаря.

Макарони з сиром і мисливськими ковбасками

Макарони особливо улюблені дітьми різного віку. Легке друга страва, яке дитина може зробити сам – паста з сиром і ковбасками:

  1. на сковороді розігріти 1-2 ст.л. рослинного масла, обсмажити нарізані кружальцями "мисливські" ковбаски;
  2. в киплячу підсолену воду опустити фігурні макарони, помішуючи, варити до повної готовності макаронів;
  3. з'єднати інгредієнти страви на сковороді, додати 50 г тертого сиру і дочекатися, поки він розплавиться;
  4. перемішати, викласти в порційні тарілки і посипати дрібно нарубаної зеленню за смаком.

Торти і інші десерти для початківців

Торт з готових коржів

Щоб приготувати торт без допомоги батьків, потрібно взяти готові бісквітні або вафельні коржі, які продаються в кожному продуктовому магазині. Начинка десерту складається з суміші:

  • 1 банки згущеного молока;
  • пачки вершкового масла;
  • 200 г найулюбленіших горіхів (арахісу, кешью, фундука, волоських та ін.).

Необхідно дрібно нарізати горішки і з'єднати інгредієнти начинки. Далі рясно промазати коржі і прикрасити торт горіхами, що залишилися по колу (див. Також: різні рецепти тортів для годуючої мами).

Десерт з журавлиною і лимоном

Для дітей, які готують не вперше, підійде рецепт корисного торта з журавлиною і лимоном, який стане не тільки окрасою святкового столу, але і відмінним профілактичним засобом від застуди.

Для приготування начинки:

  1. пропустити через м'ясорубку 500 г свіжої журавлини і 1 великий лимон разом з цедрою;
  2. додати 400-500 г цукру і перемішати;
  3. поставити в холодильник на кілька годин для загустіння.

Для приготування коржів:

  1. збити 5 яєць і 250 г цукру;
  2. додати 200 г розтопленого в мікрохвильовці маргарину, 300 г сметани будь-якої жирності, 1 ч.л. розпушувача і пакетик ваніліну;
  3. перемішати інгредієнти, в отриману суміш додати борошно, щоб тісто за своєю консистенцією стало нагадувати жирну сметану;
  4. збити міксером або перемішати віночком до однорідності;
  5. розділити тісто на 6 рівних частин і спекти по черзі коржі в формі, змащеній маслом або застелене пергаментом (близько 25-30 хвилин).

З випіканням коржів дитині не справитися самому, тому батьки повинні контролювати цей процес. З охололи коржів слід зібрати торт, промазуючи кожен з шарів клюквенно-лимонною начинкою. Верх торта також покрити ароматної ягідно-фруктової масою, змастити боки. Поставити на ніч в холодильник для застигання.

сирний кекс

Початківці кулінари 11 років можуть приготувати разом з батьками смачний сирний кекс. Головна умова – наявність точних кухонних ваг, які дозволять відміряти потрібну кількість інгредієнтів. Процес зважування доставить дитині величезне задоволення. Етапи приготування:

  1. збити міксером 75 г масла і 165 г цукру;
  2. додати 130 г жирного сиру, 2 яйця і перемішати до однорідної маси;
  3. всипати 150 г борошна і 1/2 ч.л. розпушувача, ретельно перемішати;
  4. отримане тісто вилити в прямокутну форму для кексів (10х20 см) і відправити в розігріту до 170-175 ° C духовку на 1 годину;
  5. остудити кекс і посипати цукровою пудрою.

admin

Повернутись вверх