Kidspark.com.ua

Школа Батьківської Майстерності

медове печиво

Медове печиво для дітей (від 3 років)

Смак класичних медових пряників знайомий з дитинства більшості з нас – наші бабусі добре вміли готувати смачні і корисні солодощі для дітей.
Але і сьогодні медове печиво залишається популярним серед господинь і мам. Існує багато способів приготування цього старовинного десерту, і сьогодні ми поділимося з вами одним з них.

«Плюс» нашого рецепту в тому, що з його допомогою ви зможете приготувати повноцінне медове печиво на швидку руку – для цього не потрібно особливих зусиль, наявності рідкісних інгредієнтів або безліч витраченого часу.

Користь медового печива для дитини

  • Мед – найцінніший продукт, що володіє багатьма корисними та навіть цілющими властивостями. Він багатий вітамінами і мікроелементами, має протизапальні та антисептичні властивості, позитивно впливає на імунітет. А ще він дуже смачний!
  • Звичайно, при термічній обробці, якій мед піддається під час приготування будь-якої випічки, він стає вже не таким корисним.
  • Але більшість вчених сходяться на тому, що в звичних для нас вареннях та інших солодощах корисностей в рази менше. Так що печиво, приготоване без цукру, але з медом, точно буде корисніше звичайного.

Як краще готувати медове печиво для дитини і коли його можна давати малюкові?

  • З медовими пряниками можна знайомити діток від трьох років. Така вікова обумовленість пояснюється частотою виникнення алергії на мед.
  • З іншого боку, якщо ваша дитина вже не раз пробував мед і це не викликало ніяких негативних наслідків для його організму – можете сміливо готувати печиво з медом для малюка, починаючи з 1,5 років.
  • Звичайно, як і будь-який інший новий продукт, давати медове печиво дитині потрібно по чуть-чуть, уважно спостерігаючи за реакцією його організму.
  • Використовуйте тільки якісний натуральний мед.
  • Традиційно, в нашому рецепті цукор не використовується взагалі, або можна використовувати невелику його кількість. Але якщо ви захочете зробити пряники більш солодкими, можете додати більше цукру – звичайно, в розумних межах.

admin

Повернутись вверх