Kidspark.com.ua

Школа Батьківської Майстерності

фаршировані кабачки

Фаршировані кабачки для дитини (від 3 років)

Фаршировані кабачки – легке в приготуванні, ситне блюдо. І овоч, і фарш володіють величезною кількістю корисних властивостей, необхідних для розвитку малюка. Ви дізнаєтеся, як готувати фаршировані кабачки з м'ясним фаршем, запечені в духовці.

Користь фаршированих кабачків

Основні інгредієнти, власне, кабачок і м'ясний фарш. Користь страви залежить не тільки від овоча, але і виду м'яса.
Кабачки фактично складаються з води, а також клітковини, вітамінів і мінералів.

  • Вітамін А впливає на засвоєння білків, жирів і вуглеводів, гостроту зору в сутінковий час, сприяє пружності шкіри, фортеці нігтьової пластини і здоров'ю волосся.
  • В1 і В2 підтримують здоров'я малюка, стимулюючи роботу імунної та нервової систем.
  • Вітамін РР (група В) має здатність виводити холестерин з судин, тим самим вберігає серцево-судинну систему від захворювань.
  • Вітамін С необхідний для синтезу колагену, що входить до складу хрящової і кісткової тканини.
  • Натрій і калій забезпечують правильну роботу всіх клітин в організмі.
  • Харчові волокна і клітковина впливають на перистальтику кишечника, виводять шлаки, очищаючи організм.

М'ясо – другий обов'язковий компонент фаршированих кабачків.

  • Фарш з індички містить відмінне співвідношення білків, вуглеводів і жирів, що робить його дієтичним. Також індичка обігнала яловичину за вмістом заліза, що впливає на кровотворення.
  • Яловичина, крім заліза, насичена вітамінами А, Е і групи В. Вона благотворно впливає на метаболізм, пов'язує «поганий» холестерин і сприяє синтезу гормонів.
  • Нежирна свинина має найкращим співвідношенням жирних кислот. Вітамін В12 посилює процеси кровотворення, а вітамін D регулює засвоєння кальцію для зміцнення кісток і зубів.
  • Курка містить оптимальний для засвоєння складу амінокислот, що ідеально підходять для росту організму.

Рекомендації та поради щодо введення в раціон

  • Для дітей 3 років кабачки фарширують нежирним м'ясним фаршем і запікають у духовці.
  • Перед приготуванням замочіть кабачок на кілька годин в підсоленій воді.
  • Фарш краще крутити будинку, або попросіть виготовити його на ринку з купленого вами м'яса.
  • Не купуйте готовий фарш в магазині, в нього можуть додати зіпсовані м'ясо, шкурки і обрізки.
  • Хороший фарш однорідної консистенції, яскравого кольору, приємно пахне м'ясом, але без спецій.
  • У нормі продукт виділяє рожевий сік, якщо його немає або сік тьмяний, з неприємним запахом – не купуйте цей фарш.

Рецепт приготування фаршированих кабачків

необхідні інгредієнти

  • кабачок – 1 шт .;
  • нежирний фарш – 200 г;
  • крупа рисова – 1 ст. ложка;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • томат – 1 шт .;
  • морква – 1 шт .;
  • сметана нежирна – 3 ст. ложки;
  • петрушка;
  • сіль.

послідовність приготування

  1. Промийте кабачок і зріжте шкірку. Розріжте плід на дві половини і за допомогою ложки очистіть від насіння.
  2. Відваріть рисову крупу до напівготовності і додайте до фаршу.
  3. Наріжте цибулю кубиками, відправте його на сковороду і обсмажуйте до прозорості.
  4. Дрібно натріть моркву, наріжте помідор і додайте овочі до цибулі. Залийте водою і тушкуйте 10 хвилин. Додайте сметану, рубану петрушку. Гарненько перемішайте і посоліть.
  5. Покладіть кабачки в глибоке деко, заповніть овочі підготовленим фаршем і залийте половину посудини овочами, тушкованими в сметані.
  6. поставте в духовку на 45 хвилин, періодично поливаючи кабачки сметаною підливою.

Фаршировані кабачки, тушковані в мультиварці

необхідні інгредієнти

  • кабачок – 2 шт .;
  • фарш – 300 г;
  • сир голландський – 100 г;
  • вівсяні пластівці – 50 г;
  • томат – 2 шт .;
  • перець – 1 шт .;
  • морква – 1 шт .;
  • цибуля – 1 шт .;
  • сметана – 3 ст. ложки;

послідовність приготування

  1. Розріжте кабачки на три частини і виріжте середину, залишивши дно. Посоліть кабачок зсередини. М'якоть не викидайте.
  2. Наріжте цибулю.
  3. Перемішайте підготовлений фарш з вівсяними пластівцями і половиною цибулини.
  4. Натріть на тертці залишилися середні частини кабачків, вони зроблять блюдо соковитим.
  5. Посоліть фарш.
  6. Додайте дрібно нарізану петрушку і ретельно перемішайте. Викладіть підготовлений фарш в кабачки, заповнивши ¾ вільного місця.
  7. Натріть моркву і обсмажте з половиною цибулини в мультиварці. Для цього змастіть чашу рослинним маслом, викладіть інгредієнти і виберіть режим «Жарка».
  8. Подрібніть в блендері помідори, болгарський перець, додайте сметану.
  9. Викладіть фаршировані кабачки в чашу з засмажкою. У кожен овоч додайте ложку отриманої маси, а решта вилийте в чашу. Якщо кабачки не покриті наполовину, додайте солону воду або бульйон.
  10. Виберіть режим «Гасіння» на годину. Через 50 хвилин додайте натертий сир.

Як запекти фаршировані кабачки – відео

З відео ви дізнаєтеся, як приготувати фаршировані кабачки «Човники». А прозвали їх так за форму овоча, що нагадує човен. Рецепт легкий в приготуванні, а блюдо, смачне і ситне, сподобається кожному малюку.

Приготуйте для дитини фарширований перець, овочеве рагу з м'ясом або голубці. Вкрай корисно поєднувати м'ясо з овочами, як в дитячому меню так і в дорослому.

Кабачок – корисний овоч, необхідний в раціоні підростаючого дитини. Щоб урізноманітнити меню, спробуйте запекти фаршировані кабачки в духовці або мультиварці.

admin

Повернутись вверх