Kidspark.com.ua

Школа Батьківської Майстерності

Чи можна мамі, що годує морозиво користь і шкода при грудному вигодовуванні

Чи можна мамі, що годує вживати морозиво: користь і шкода літніх ласощів при грудному вигодовуванні

Годування грудьми завжди викликає масу питань, які хвилюють молоду матусю. Один з них – чи можна морозиво мамі, що годує?

Головна їжа новонародженого малюка – мамине молоко. Якість грудного молока повинно займати пріоритетне місце, тому потрібно знати, які продукти корисні, а від яких краще утриматися. Шкідлива їжа, потрапляючи в молочко, здатна викликати у новонародженого негативні реакції. У перші місяці життя маляти це завдання стає особливо актуальною. Розберемося, чи можна включати морозиво в раціон годуючої мами?

У спеку, коли сонечко припікає, рука так і тягнеться до прилавка з морозивом!

Користь і шкода

Для відповіді на питання потрібно розібрати склад цього холодних ласощів. Головним чином воно складається з молока, цукру і білка. В якості додаткових складових в ньому можуть бути горіхи, фрукти, какао або ягоди. Вони будуть абсолютно нешкідливі для організму місячного малюка, якщо споживати їх помірно.

При виборі морозива для матері-годувальниці важливо враховувати, що сьогодні в продукті можна зустріти безліч консервантів, хімічних барвників і смакових добавок, які протипоказані при грудному вигодовуванні. Переважно вживати домашнє морозиво, зроблене самостійно, так ви гарантуєте собі і дитині безпечний продукт.

Будь-який вид морозива, будь то пломбір, шоколадне або фруктове, для мами, що годує можна приготувати самостійно (див. Також: чи можна мамі, що годує пити молоко і їсти молочні продукти?). Свіжі продукти, взяті для готування смачного десерту, допоможуть отримати разом з ним ряд корисних і поживних мікроелементів і вітамінів. Морозиво, приготоване в домашніх умовах, не в приклад магазинному здатне навіть поліпшити якість материнського молока. Проте, при грудному вигодовуванні не варто надто захоплюватися цим смачним блюдом.

Вводимо морозиво в раціон

Не маючи можливості приготувати ласощі самостійно, але все ж бажаючи з'їсти морозиво під час лактації, слід максимально уважно поставитися до складу продукту, зазначеного на упаковці. Для гарантії безпеки краще вибирати продукцію відомих виробників, так ви з більшою ймовірністю придбаєте якісний товар. Обов'язково дивіться на дату виробництва продукту і його термін придатності.

Якщо матуся планує з'їсти морозиво, вона повинна бути впевненою в його якості. Найпростіше приготувати крижане ласощі самостійно, використовуючи для цього свіжі перевірені продукти

Як і будь-який інший продукт, морозиво будь-якого сорту потрібно вводити в раціон годуючої мами поступово. З'їжте трохи солодощі і стежте за реакцією крихти. При відмінному самопочутті дитини дозу десерту можливо збільшити, а помітивши недобре (висип, здуття животика, почервоніння), остерігся їсти улюблені ласощі

вибір морозива

  • Чим простіше склад морозива для першої проби і чим менше в ньому жиру, тим краще.
  • Фруктові або шоколадні варіанти краще відкласти на більш пізній період. Через високоаллергенних какао-бобів не слід вживати шоколадні виду ласощів. Підвищена калорійність солодощі нагадує про те, що не потрібно їм дуже захоплюватися.
  • Магазинний продукт дуже часто містить не тільки корисні інгредієнти. Часто виробники на додаток до алергенів білку домішують ряд консервантів, барвників, згущувачів та інших хімічних елементів (докладніше в статті: найбільш шкідливі алергенні продукти при грудному вигодовуванні). Щоб дізнатися, як багато в продукті "шкідливих", подивіться на термін його придатності – великий термін зберігання говорить про великий зміст «хімії».

На щастя, сьогодні ринок безпечної і якісної продукції стрімко розвивається.У великих містах знайдеться ряд сучасних аптек, де продається натуральне морозиво на фруктозі без використання хімічних інгредієнтів, яке буде корисно годувальниці.

готуємо самі

Коли купуєш продукт в магазині, завжди є небезпека потрапити на низьку якість або несумлінного виробника. Вихід є – приготувати смачний десерт будинку. Смак, можливо, виявиться не таким, як у улюбленого з дитинства ескімо, зате ви будете повністю впевнені в безпеці всіх інгредієнтів.

класичний пломбір

  • молоко жирністю 3,5% – 200 мл;
  • яєчні білки – 6 штук;
  • вершки жирністю 30-35% – 400 мл;
  • цукор – 150 г.

  1. Вершки і молоко необхідно виварити на самому маленькому вогні близько 30 хвилин, стежачи за тим, щоб суміш не кипіла.
  2. Після охолодження суміш ретельно збити за допомогою міксера / блендера.
  3. Яєчні білки збити з цукром в густу піну і повного розчинення цукру.
  4. Суміш вершків з'єднати з білками, гарненько перемішати і відправити в морозилку на годину.
  5. Після вказаного часу пломбір необхідно дістати і знову збити міксером. Потім знову відправляємо десерт в морозилку. Їсти улюблені ласощі можна буде вже через 1 годину.

Молоко і вершки не підійдуть, якщо у вас або у вашого крихти алергія на коров'яче молоко. Турбуватися не доводиться, адже існує маса смачних альтернатив – наприклад, козяче молоко, а також ряд рослинних молочних продуктів: рисове, мигдальне, соєве і кокосове молоко.

Наукою доведено, що при індивідуальній непереносимості коров'ячого молока 9 з 10 чоловік можуть спокійно вживати в їжу козяче. Морозиво з козячого молока за смаком дуже приємне, про що була зібрана маса позитивних відгуків. Відзначимо, що козяче молоко набагато корисніше, ніж його коров'ячий «побратим». Молоко кози багатшими за змістом вітаміну В12, який відповідає за метаболізм, а також в ньому багато кальцію, калію, вітаміну D. Дивне речовина лізоцим, що міститься в даному виді молока, має регенеруючу властивістю, вкрай важливому при захворюваннях шлунка і кишечника.

Фрукти і ягоди в десерті

Наситившись пломбіром, можна урізноманітнити свій солодкий десерт гіпоалергенними добавками:

  • бананами;
  • зеленими яблуками;
  • грушами (рекомендуємо прочитати: груша при грудному вигодовуванні);
  • авокадо;
  • смородиною і черешнею (білі сорти).

Морозиво при грудному вигодовуванні відмінно піднімає настрій, а також чудово освіжає в літню спеку. Нагадуємо годуючим мамам, що не можна їсти занадто багато холодного десерту. Зазвичай впоратися з цим питанням вдається всім жінкам, адже здоров'я і безпеку малюка стоять завжди на першому місці. До речі, при бажанні можна приготувати морозиво з одних тільки ягід без використання молока.

admin

Повернутись вверх