Kidspark.com.ua

Школа Батьківської Майстерності

Чи безпечна ряжанка Думка експертів Росконтроля ❗️☘️ (͡ʘ ͜ʖ ͡ʘ)

Чи безпечна ряжанка? Думка експертів Росконтроля

Ряжанку виробляють з топленого молока🥛. Це кисломолочний продукт, який містить корисні бактерії, необхідні для роботи шлунка і кішечніка.Ещё ряжанка нормалізує діяльність нирок і сечостатевої системи. Вона дуже добре засвоюється в організмі і має приємний смак. Це напій, який люблять і взрослие👨👩, і деті👶!

Фахівці Роскачества провели експертизу і з'ясували, яку ряжанку корисно і безпечно вживати в їжу. Для дослідження були взяті такі виробники:

  • «Вкуснотеево»;
  • "Біле місто";
  • «Вологжанка»;
  • «Велика гуртка»;
  • «Корівка з Кореновкі»;
  • «Козельська»;
  • «Ряжанка з молока нашої доїння».

Таблиця результатів експертизи

На що звернути увагу при виборі ряжанки?

Фахівці виділяють наступне.

Він повинен бути світло-кремового відтінку, рівномірно забарвленим. Нагадує пряжене молоко👆. За даним вимогу підходять всі тестовані зразки.

Смак і запах

Виражені кисломолочні, повинен бути присмак пастеризації. Кислуваті на смак виявилися зразки виробників «Корівка з Кореновкі» і «Біле місто». Запах👃 повинен бути традиційний кисломолочний. Він м'який, нетерпкіе. У всій досліджуваної ряжанки він є, крім виробника «Велика гуртка».

Газоутворення.

Воно повинно бути відсутнім. Всі зразки відповідають даній вимозі за винятком виробника «Козельська». Газоутворення в ряжанка цього бренду є в невеликій кількості, однак, це говорить про порушення. Наявність даного процесу говорить про розвиток патогенної мікрофлори. Дітям таку ряжанку категорично не можна!

Порада: вибирайте ряжанку в прозорій упаковці, так простіше оцінити її колір і консистенцію.

Добре, коли відсутні в складі стабілізатори та інші добавкі👍. Кальцій і фосфор повинні бути в пропорції 1: 1,2☑️. В цьому випадку засвоєння кальцію буде краще відбуватися. Однак в процесі тестування було виявлено більший вміст фосфору. Це є нехарактерним для натуральних продуктів. Є велика ймовірність, що в ряжанку були додані фосфати. Масова частка сухого знежиреного молочного залишку в зразку «Корівка з Кореновкі» нижче необхідного. Цей показник дозволяє засумніватися в тому, що це ряжанка є кисломолочним продуктом. Ряжанку цього виробника експерти віднесли до продуктів із зауваженнями.

Вся ряжанка, взята на дослідження, містить молочний жир, рослинного в ній було не виявлено.

Ряжанка – корисний молочний продукт. Але якщо вміст мікроорганізмів в ній перевищує норму, то вона буде вважатися небезпечною. За мікробіологічними показниками ряжанка виробника «Ряжанка з молока нашої доїння» не пройшла випробування. У ній були знайдені бактерії кишкової палочкі👾.

Зміст дріжджів і цвілі перевищує допустимі вимоги.

Яку ряжанку вибрати?

Згідно з дослідженнями експерти рекомендують до вживання дорослим і дітям ряжанку наступних проізводітелей🥇: «Вкуснотеево», «Біле місто», «Вологжанка», «Велика гуртка».

admin

Повернутись вверх