Kidspark.com.ua

Школа Батьківської Майстерності

5 рецептів приготування глінтвейну з вином і безалкогольного

5 кращих рецептів глінтвейну для зимових вечорів

Глінтвейн – гарячий винний напій, краще зігріваючий засіб в холодну погоду. Рецептів його приготування безліч: він буває і київський, і різдвяний, і зимовий і це далеко не весь список.

Пропонуємо вам кілька кращих рецептів для домашнього приготування.

класичний

Інгредієнти для приготування:

  • Щіпка тертого мускатного горіха.
  • Літр червоного вина.
  • Три чайних ложки цукру.
  • Чайна ложка меленого імбиру.
  • Півкухля води (приблизно 130 мл).
  • Паличка кориці.

Як готувати:

  1. Спочатку висипте спеції в чашку і перемішайте.
  2. Залийте водою і закип'ятити на вогні.
  3. Дайте постояти 10 хвилин.
  4. Процідіть через сито або марлю.
  5. Перелийте в каструлю, вливши вино і цукор.
  6. Підігрійте на повільному вогні до появи перших бульбашок і відразу ж зніміть з вогню.
  7. Закрийте і настоюйте 7-10 хвилин. Після можете подавати його до столу.

безалкогольний

Глінтвейн – напій, який тонізує, зігріває і має загальнозміцнювальну дію. І зовсім не обов'язково він повинен містити алкоголь. Пропонуємо спеціальний безалкогольний рецепт.

Складові:

  • Літр яблучного соку. Якщо ви не любите яблучний, можна замінити на виноградний або вишневий.
  • 3 столових ложки цедри апельсина.
  • Щіпка меленого кардамону.
  • Півкухля води.
  • Щіпка меленого імбиру.
  • 4 горошини чорного перцю.
  • 4 гвоздики.
  • Яблуко.
  • Щіпка мускатного горіха.

Як готувати:

  1. Візьміть жароміцний посуд. Налийте в неї воду і додайте сік, включите мінімальний вогонь.
  2. Яблуко розрізати на часточки невеликого розміру.
  3. Додайте до соку всі інгредієнти і добре розмішайте.
  4. Нагрійте до бульбашок і вимкніть вогонь.
  5. Дайте напою постояти близько 15 хвилин, так він вбере в себе аромат прянощів.
  6. Процідіть і розлийте.

Цей рецепт забезпечить глінтвейну особливий смак і аромат.

компоненти:

  • 3 чайних ложки кориці.
  • Чайна ложка меду.
  • Гвоздика – 7 шт.
  • Яблуко.
  • Літр червоного вина.

Як готувати:

  1. Налийте в каструлю вино і додайте в нього спеції і нарізане яблуко.
  2. Нагрійте вино до температури в 70 градусів.
  3. Зніміть з вогню, закрийте кришкою і дайте постояти кілька хвилин, після чого процідіть і розлийте.

З білим вином

Не всі люблять червоні сорти вин, але є думка, що глінтвейн можна готувати тільки на їх основі. Спеціально для любителів білого вина є особливий рецепт. Щоб напій вийшов смачним, візьміть сухе неміцне вино, уникайте десертного – глінтвейн на його основі не вийде смачним.

компоненти:

  • 600 мл білого вина.
  • Цедра одного апельсина.
  • Два апельсина.
  • 5 столових ложок коричневого цукру.
  • 6 гвоздик.
  • 1 чайна ложка коріандру.
  • 6 кардамон.

Як готувати:

  1. Зніміть і натріть апельсинову цедру.
  2. Зробіть апельсиновий фреш з двох апельсинів.
  3. Додайте в нього цукор, цедру і спеції.
  4. Нагрівайте до розчинення цукру.
  5. Влийте вино і дайте потомитися на вогні, поки на поверхні не з'являться бульбашки.
  6. Процідіть.

Найароматніший з усіх рецептів, добре зміцнює імунітет в зимовий період. Його нагрівають до 70 градусів. Якщо у вас немає термометра, стежте за появою перших бульбашок і відразу вимикайте.

компоненти:

  • Літрова пляшка вина. Найкраще вибрати сухе червоне.
  • Щіпка анісу.
  • За два яблука і апельсина.
  • 2 шматочки кореня імбиру.
  • Лимон.
  • 2 столових ложки меду.

Як готувати:

  1. Помийте і наріжте яблука на часточки, попередньо видаливши насіння.
  2. Апельсини розділіть на часточки.
  3. Відріжте від кореня імбиру шматочок приблизно в 4 см і натріть його на тертці.
  4. Зробіть лимонний фреш і натріть цедру.
  5. Покладіть спеції в каструлю, додавши до них мед.
  6. Налийте сік і додайте цедру.
  7. Додайте залишилися інгредієнти і залийте вином.
  8. Нагрійте на малому вогні до бульбашок.
  9. Дайте настоятися і процідити.

Як бачите, приготувати гарячий винний напій нескладно. Готуйте і експериментуйте зі смаками.

Автор: Катерина Бакулєва,
спеціально для Mama66.ru

admin

Повернутись вверх